18 januari 2020
15:00

IBF Tranås B

Referat: Månsarps IBK B - IBF Tranås B

H4 fortsätter att plocka poäng efter omstarten. Ny 3:a mot Tranås, som vi också slog på bortaplan. Men den här matchen var jämnare resultatmässigt än den föregående. Skulle dock säga att vi hade en ganska bra dominans stundtals. Men Tranås tog tillvara på de lägen som bjöds.

Vi får en drömöppning efter 57 sekunder, Noel skjuter in 1-0, assist Marcus Lundin. Men knappt minuten senare står det 1-1, efter att ett ganska tamt skott letat sig in i mål. Kändes verkligen som att vi slappnar av efter vårt mål.
Vi börjar leta oss in i matchen igen efter detta, och Gustaf trycker in 2-1 till vår fördel, assist från Edvin.
Tid 07:14.
Men Tranås studsar tillbaka direkt, 2-2 08:01. Samma tendens som vid 1-0, vi gör mål slappnar av, Tranås tar tillvara på det.
På periodpaus, så får Tranås matchens första utvisning för slag.

Vi får börja andra perioden med ett PP, som blir resultatlöst. Men strax därefter, gör vi 3-2 genom Noel, som hittar rätt framför deras mål, assist Joel Blychert.
02:56 får vi matchens första utvisning, Hugo Krantz åker ut för slag. Och i PP kvitterar Tranås. Vi får återigen behålla ledningen i en minut cirka.
Och det är lite fram och tillbaka i första halvan av andra perioden.
Men 13:19, tar Noel tillvara på en chans och gör 4-3, hans 3:e mål !!!!.
Han firar målet på deras planhalva, och åker ut 2 plus 10, för osportsligt uppträdande, snopet. Noel´s glädje kom av sig kan man säga. Men det är lila ledning iallafall. Vi reder ut boxen. 18:42 åker vi dock på en till utvisning på Hampus Sandberg. Hårt spel.
Även detta boxplay reder vi till periodens slut. Vi är dock lite väl offensiva med en man mindre kan man tycka, men Tranås kan inte ta tillvara på det.

Tranås hinner inte etablera något PP i 3:e, utan vi gör det bra i boxen.
02:32 gör Edvin mål, efter att ha fångat upp en boll från Tranås målvakt. 5-3 och lite andrum kanske ?
Ja, i nästan 2 minuter denna gång....
Sedan reducerar Tranås igen, efter en liten dråplig situation, då det är lila killar sist på bollen, när Tranås spelar in bollen från Hampus vänstra hörn.
Ska det bli en ny 5-5 match ? som förra veckan.
Tiden är ändå på vår sida, och rinner iväg, vi tar en TO efter 16:47. Och bara 8 sekunder senare drar Tranås på sig sin andra utvisningen för dagen, otillåten trängning.
Vi gör inget mål i PP, men 2 sekunder efter att Tranås blivit fulltaliga så sätter Tom spiken i kistan. Skönt.
Tid 18:57, Tranås tar timeout.
De försöker med en forcering, och har 2 bra chanser 6 mot 5. Men inga mer mål bakåt idag.
Skönt med en 3:a för killarna.